Σελίδες

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΣ



    43.  Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΣ
Του Χρήστου Αθανασίου

Συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή μεταφυσικής παράνοιας ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ'

 
ΝεοΕλληνάρας ή Ρωμιός καλύτερα, αρνείται πεισματικά να εισέλθει στον εικοστό πρώτο αιώνα.
Προσκολλημένος, ιδεοληπτικά, σ' αυτό που λέμε «παράδοση», πιστεύει, ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων. Μάλιστα, των αρχαίων Ελλήνων! Δηλαδή, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα, του Ερατοσθένη....αυτών, δηλαδή που έδωσαν τα φώτα και έθεσαν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού.
Αγνοεί πλήρως, ότι εδώ και 2.100 χρόνια τελεί υπό δουλεία!
Πιστεύει, (γιατί έτσι του είπανε) ότι απελευθερώθηκε το 1828 και ότι για τα μύρια κακά που τον είχαν βρει, (τον Ρωμιό, ντε) έφταιγε η Τουρκιά, που δεν άφηνε τα ελληνόπουλα να πάνε στο κρυφό σχολειό.
Πιστεύει, (όπως πιστεύει ότι εθνάρχης είναι ο...Καραμανλής) ότι το θεοκρατικό Βυζάντιο με τον Αβραάμ, τον Μωυσή,τον Τζίζας, τον Μέγα Κώτσο,τον Μέγα Θοδόση και τον Κοσμά τον Αιτωλό, είναι η συνέχεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. (Διάλειμμα για γέλιο).
Το πρόβλημα, Έλληνά μου, δεν είναι ότι ηττήθηκες σε μερικές στρατιωτικές μάχες από τους Ρωμαίους. Το πρόβλημα είναι ότι ηττήθηκες πολιτισμικά και ολοκληρωτικά από μια χούφτα γιδοβοσκών της ερήμου Νεγκέβ.
Οι Οθωμανοί δεν είχαν και πολλή δουλειά να κάνουν με τους Έλληνες όταν κατέλαβαν τον φυσικό τους χώρο. Είχαν φροντίσει γι' αυτό ο άγιος Κώτσος, ο μέγας Θοδόσης, ο Ιστιν...ο Ουστιν...ο Ιουστιανός (πως τον λένε τον πούστη;;) α, ο Ιουστινιανός και τ' άλλα παιδιά.
Τώρα, Έλληνά μου, ζεις σε γερμανική αποικία, υπό αμερικανική επικυριαρχία και καβλώνεις αυτομάτως, όταν ακούς, απ' τον αποικιοκράτη ή τον επικυρίαρχο, ότι είναι ευτυχείς που επισκέπτονται τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός και η Δημοκρατία.
Δεν το λένε για σένα ρε Βλάκα!
Για τους αρχαίους Έλληνες το λένε.
Το παπαδαριό σε βάζει να τσακώνεσαι για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά αρνείται πεισματικά να κάνει την χριστιανική λειτουργία στα νέα ελληνικά, γιατί έτσι θα καταλάβεις τι παραμύθια σου λένε και το απύθμενο μίσος τους για το ελληνικό πνεύμα.
Άλλοι πονηροί σε βάζουν να τσακώνεσαι για το αν πρέπει να διδάσκονται τ' αρχαία ελληνικά (δεν ειν' κακό) και όχι για το αν πρέπει να μάθεις την ουσία των λόγων που πραγματεύθηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Μάθε στα νέα ελληνικά τι είπαν οι αρχαίοι σοφοί σου και μετά, άμα γουστάρεις, μάθε τα και στ' αρχαία.
Τι κληρονομιά θ' αφήσεις στα παιδιά σου ρε ΝεοΕλληνα;;;
Το ιερό κάστανο του Παΐσιου, την παντόφλα του Άη Νιόνιου από το Τζάντε ή τον...κρίνο της Μύριαμ και τις σωβρακοφανέλες του Τάκη Τσουκαλά;;;
Κι όπως λέει και ο μέγας Βάρναλης...
«...άιντε θύμα, άιντε ψώνιο
άιντε σύμβολο αιώνιο
ΑΝ ξυπνήσεις μονομιάς, θα΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: