Σελίδες

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ

1.  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΣΩΤΗΡΙΑΣ:  Μυθιστόρημα Ε.Φ. εκδοθέν το 1987 από μένα.
Η ιστορία:  Από λάθος, ίσως και από πρόθεση, οι άνθρωποι του επόμενου αιώνα διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Οι γυναίκες, λόγω κάποιου αερίου που έχει διοχετευτεί στην ατμόσφαιρα, έχουν γίνει στείρες. Τι μέλει γενέσθαι λοιπόν; Οι κυβερνήσεις γιατί αδρανούν, τη στιγμή που η ανθρωπότητα κινδυνεύει να χαθεί από το πρόσωπο της γης; Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί, οι οποίοι προσπαθούν να διορθώσουν το ''λάθος'' και να ξανακάνουν τις γυναίκες γόνιμες!

2.  ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ  ΠΟΛΗ:  Μυθιστόρημα (μελλοντολογικό, περιβαλλοντικό θρίλερ), εκδοθέν το 1989 από τις εκδόσεις ΛΩΤΟΣ.
Η ιστορία:  Η αφιλόξενη πόλη είναι η Αθήνα, οι κάτοικοι της οποίας, λόγω της μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κυκλοφορούν πλέον μόνον με αντιασφυξιογόνες μάσκες. Η δολοφονία του υπουργού οικολογίας και η άρνηση του αντικαταστάτη του να προχωρήσει σε μέτρα αντιρρύπανσης, εξόργισαν μια αρχιτέκτονα κι έναν δημοσιογράφο, οι οποίοι βάλθηκαν να ανακαλύψουν τι κρυβόταν πίσω από όλα αυτά, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους!

3.  Ο  ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ  ΔΙΑΣ:  Ιστορικό μυθιστόρημα  Ε.Φ., εκδοθέν το 2012 από τις εκδόσεις Μ. ΒΕΡΕΤΤΑΣ.
Η  ιστορία: Με όχημα μια χρονομηχανή, δυο φίλοι (ένας επιστήμονας και ένας αθλητής), αρχίζουν το πηγαινέλα στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τον Χρυσελεφάντινο Δία, το μεγαλύτερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, και να ''ξαναγράψουν'' την ιστορία, φωτίζοντας κάποια σκοτεινά σημεία της.

4.  Ο  ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΡΟΜΒΟΣ: Μυθιστόρημα Ε.Φ. (υπό έκδοσιν).
Η ιστορία:  Σε μια μελλοντική κοινωνία, κυριαρχεί ο δογματισμός και επιτρέπονται οι βιαιοπραγίες μεταξύ αλλόδοξων, αρκεί να μην χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα. Ο ήρωάς μας, ένας νεαρός μουσικός, το θεωρεί φυσιολογικό, μέχρι τη στιγμή που χάνει την οικογένειά του σε μια συμπλοκή με αλλόδοξους. Από τη στιγμή εκείνη αλλάζει ιδέες και προσπαθεί, με κίνδυνο της ζωής του, να ανακαλύψει την αιτία της υιοθέτησης και της νομιμοποίησης από την εξουσία μιας τέτοιας παράλογης πρακτικής.

5.  ΑΖΩΤΟ, ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΕΥΔΩΡΟΝ: Μυθιστόρημα Ε.Φ. (Ανέκδοτο).
Η ιστορία:  Υπάρχει ένας πλανήτης, ο Ιανός, ο οποίος έχει γίνει αποικία της Γης, και στον οποίον μεταναστεύουν αρκετοί γήινοι, κυρίως τεχνοκράτες και πολιτικοί, αλλά ο οποίος κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Όταν οι δυο ήρωες της ιστορίας μας (ένα ζευγάρι επιστημόνων), ειδοποιείται ότι ήρθε η σειρά του για μετανάστευση στον Ιανό, εκπλήσσεται όταν μαθαίνει ότι εκεί πέρα απαγορεύεται η ύπαρξη παιδιών. Ταξιδεύουν λοιπόν για τη νέα τους πατρίδα, αποφασισμένοι να ανακαλύψουν την αιτία αυτής της παράλογης απαγόρευσης.

6.  Ο ΝΤΟΝΤΟ ΚΑΙ Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ:  Μυθιστόρημα Ε.Φ. (Ανέκδοτο)
Η ιστορία:  Ο βίος και οι περιπέτειες μιας διαφημίστριας και του, με ανθρώπινη συμπεριφορά, ρομπότ της, διανθισμένες με τραγελαφικά γεγονότα της τηλεόρασης.

7.  ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΘΗΜΑ:  Ανέκδοτη συλλογή διηγημάτων Ε.Φ.


8.  ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ;  Μυθιστόρημα (πολιτικό θρίλερ), ανέκδοτο.
Η ιστορία:  Ο υπουργός περιβάλλοντος της χώρας, ένα πολιτικό λαμόγιο, δολοφονείται στη βεράντα του σπιτιού του και η αστυνομία κατηγορεί για την πράξη αυτή μια τρομοκρατική οργάνωση. Ένας δημοσιογράφος όμως αμφισβητεί αυτήν την κατηγορία και προσπαθεί, μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες, και με τη συνδρομή της αστυνομικίνας φίλης του, να ανακαλύψει τον πραγματικό δράστη.

9.  ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ:  Αστυνομικό μυθιστόρημα (Ανέκδοτο).
Η ιστορία:  Όταν ο προϊστάμενός του στην εφημερίδα δολοφονείται μαζί με την σύζυγό του και την οικιακή βοηθό τους από διαρρήκτες, ο ήρωάς μας, ο δημοσιογράφος που πρωταγωνιστεί και στην προηγούμενη ιστορία, αντιλαμβάνεται ότι η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτήν που η αστυνομία εικάζει και αναλαμβάνει χρέη ντετέκτιβ.

10. ΚΑΙ  ΕΓΕΝΕΤΟ  ΦΩΣ: Συλλογή διηγημάτων και κειμένων μεταφυσικής παράνοιας. (Εμπλουτίζεται συνέχεια με καινούρια κείμενα, και περιέχονται και δυο κείμενα φίλων. Σημειωτέον ότι μπορεί κάποιος να παραθέσει και το δικό του άρθρο ή διήγημα, ώστε να εμπλουτιστεί η συλλογή).

11. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ:  Αστυνομική νουβέλα (ανέκδοτη).
Η ιστορία: Ένας κατά συρροήν δολοφόνος, σκοτώνει συνήθως τα άρρενα θύματά του τα μεσάνυχτα. Ο υπαστυνόμος Μπαρόζης, καθώς ο κατάλογος των θυμάτων, άγνωστων μεταξύ τους, μεγαλώνει καθημερινά, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να ανακαλύψει το δράστη. Με τη βοήθεια ενός φίλου του καθηγητή Η/Υ, καταφέρνει να βρει το συνδετικό κρίκο όλων αυτών και να φτάσει στα ίχνη του δράστη, αδυνατεί όμως να τον κατηγορήσει, επειδή δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αυτός όμως δεν το βάζει κάτω...

1 σχόλιο:

Άθεος είπε...

Νομίζω ότι θα αρχίσω από το 3. Τον "ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑ"